FAQ

Markskyddsplattor, finns det flera namn på produkten?
Ja, produkterna har många namn. Körplattor, körmattor, grävmaskinsmattor,
markskydd, markskyddsmattor, körunderlag, plastskivor och vad vi väljer att kalla dom: markskyddsplattor.

Produkten skall inte förväxlas med körplåt som har andra egenskaper och som är till för andra syften.

Hur mycket tål TempoTrax plattan?
Helt avgörande för hållbarheten är underlaget. Man kan inte använda TempoTrax plattan över schakt och håligheter, det kan inte ersätta körplåt på det sättet. Följ rekommendationerna under varje produkt.  Med ett bra underlag kan problem undvikas. Larvband kan ge ett visst synligt slitage på plattorna men inget som påverkar hållbarheten. Ett visst omdöme krävs förstås som alltid. Se säkerhetsföreskrifter här gällande TempoTrax plattan.

Kan jag såga i/bearbeta plattorna?
Du kan borra, fräsa, såga, slipa och skruva i TempoTrax plattan utan problem. En del kunder sågar till egna storlekar, till det kan man använda fogsvans, sticksåg eller cirkelsåg. Själv föredrar jag cirkelsåg till 18 mm och 11,5 mm. Limma eller klistra däremot, funkar inte alls.

Hur många fästen behöver jag till plattorna?
Det beror på vad man vill göra med plattorna men jag brukar normalt räkna med 2 fästen per platta. Självklart kan man använda egna grejer som tältpinnar, armeringsjärn eller träkilar.

Vad består TempoTrax plattan av?
TempoTrax plattans material: PE compound, från återvunnen PE plast med >98 % PE. Inga tillsatser (på grund av den svarta färgen behöver heller inte UV-skydd tillföras vilket medför en bättre miljöhänsyn).

Varför har Markskyddslagret ingen vanlig webbshop?
Många kunder beställer via telefon i samband med att man ställer frågor om produktval, hållbarhet leveransalternativ mm. Men det främsta hindret är beräkningen av fraktkostnaden i samband med leverans. Vi har i skrivande stund inte hittat en bra lösning för detta än.

Kan man komma och hämta produkterna hor Markskyddslagret?
Ja. Om vi har produkterna hemma är det inget problem. Men vi är inte på plats hela tiden så slå en signal så kommer vi överens om en tid.

Levererar ni över hela Sverige.
Ja. Vi levererar även till övriga Skandinavien samt de baltiska länderna.

Hur skickas varorna?
Markskyddslagret skickar både paket och gods med Schenker utan påslag. Vi kan på kundens önskemål även skicka med DHL. Det är inga problem om ni vill använda eget kundnummer.

Om ni nödvändigtvis vill att vi skickar med DSV tar vi ut en mindre avgift.

Hur vet jag vad frakten kommer kosta?
Om du vill veta fraktkostnaden, skicka ett mail. Det tar lite längre tid men är väldigt vanligt. På så sätt har ni möjlighet att godkänna fraktkostnaden innan ni lägger en order.

Varför använder Markskyddslagret Schenker?
Vi ligger nära deras Stockholmsterminal (Spånga)
Vi har en mycket liten felprocent på sändningarna (det går fort och blir rätt)
Administrationen & godshanteringen kring frakten är smidig

Kan ni nås efter kontorstid?
Ja, mail svarar vi på löpande, telefon i mån av möjlighet. Om vi är oanträffbara av någon orsak meddelas detta via hemsidan.

Scroll to Top